Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal diplomatic între Franța și Bosnia

Scandal diplomatic între Franța și Bosnia

Ambasadorul Franţei la Sarajevo, Guillaume Rousson, a fost convocat vineri de preşedintele în exerciţiu al Bosniei, Zeljko Komsic, după ce în ajun preşedintele francez Emmanuel Macron a descris ţara balcanică drept o ''bombă cu ceas''.

Rl online 0 comentarii

Într-un interviu publicat joi de săptămânalul britanic The Economist, şeful statului francez a declarat că este îngrijorat de situaţia din Bosnia mai mult decât de cea din alte ţări din Balcani.

''Dacă sunteţi îngrijoraţi de regiune, prima chestiune este Bosnia-Herţegovina, înainte de Macedonia (de Nord) şi Albania. Bomba cu ceas care face tic-tac în apropiere de Croaţia (ţară membră a Uniunii Europene) şi care se confruntă cu problema întoarcerii jihadiştilor este Bosnia-Herţegovina'', a spus Macron în interviul citat. 

Într-un comunicat, cabinetul lui Zeljko Komsic, care este membrul croat al preşedinţiei colegiale a Bosniei, a explicat că liderul bosniac i-a prezentat ambasadorului Franţei ''cifre precise'' despre numărul de cetăţeni bosniaci care plecaseră pe front în străinătate sau care încă sunt acolo.

''Preşedintele în exerciţiu a subliniat că Bosnia-Herţegovina participă cu succes la lupta contra terorismului şi că Franţa şi alte ţări pot conta pe sprijinul Bosniei'' în acest domeniu, se arată în comunicat, care nu evocă totuşi afirmaţiile preşedintelui francez.

Peste 100 de bosniaci se află în prezent în tabere din nordul Siriei, a anunţat recent premierul bosniac Denis Zvizdic. Potrivit postului Radio Free Europe, este vorba de 23 de bărbaţi, 27 de femei şi 60 de copii.

Câţiva zeci de bărbaţi bosniaci s-au întors deja în ţara lor şi majoritatea dintre ei au fost aduşi în faţa justiţiei. Cel puţin 80 de bosniaci au fost ucişi în lupte în Orientul Mijlociu, conform media bosniace


 
 

Comentarii

loading...