9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalScandal pe arena internațională! China acuză ONU de amestec în problemele sale...

Scandal pe arena internațională! China acuză ONU de amestec în problemele sale interne

Un articol al doamnei Michelle Bachelet pe acest subiect, apărut sâmbătă în South China Morning Post, este “greşit” şi “încalcă scopurile şi principiile Cartei ONU” a apreciat, într-un comunicat, Misiunea Chinei pe lângă ONU de la Geneva, informează Agerpres.

Articolul conţine “comentarii inadecvate cu privire la situaţia din regiunea administrativă specială Hong Kong … (şi) este un amestec în afacerile interne ale Chinei”, se arată în comunicat.

China a comunicat “comentarii justificate” biroului ONU pentru drepturile omului de la Geneva, conform sursei citate.

În articol, Michelle Bachelet a cerut autorităţilor din Hong Kong să realizeze o “anchetă cu adevărat independentă şi imparţială de un judecător despre informaţiile privind utilizarea excesivă a forţei de către poliţie”.

Articolul lui Michelle Bachelet “nu va face decât să stimuleze protestatarii să comită şi mai multe violenţe radicale”, consideră autorităţile chineze în comunicatul menţionat.

Hong Kong-ul este tulburat de luni întregi de manifestaţii de protest împotriva a ceea ce este perceput de către populaţie ca o îngrădire tot mai mare din partea Beijingului a libertăţilor de care beneficiază regiunea semi-autonomă a Chinei. Ciocniri violente au loc periodic între protestatari şi poliţie.

Manifestanţii cer ca poliţia să dea socoteală de acţiunile sale, precum şi organizarea de alegeri complet libere.

China neagă că ar vrea să îngrădească libertăţile de care beneficiază locuitorii din Hong Kong şi acuză protestele că ar fi “revoluţii colorate”, menite să destabilizeze regimul de la Beijing.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă