3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalScandal sexual la Premiile Pulitzer

Scandal sexual la Premiile Pulitzer

Scriitorul Junot Diaz şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al comitetului care acordă premiile Pulitzer şi este subiectul unei anchete interne, după ce mai multe femei l-au acuzat de comportament sexual nepotrivit, potrivit washingtontimes.com, citează Mediafax.

Într-un comunicat, comitetul a spus că Diaz, scriitor recompensat cu premiul Pulitzer, a anunţat că renunţă la rolul de preşedinte, preluat în aprilie pe baza vechimii sale ca membru.

Diaz va rămâne însă membru al comitetului Pulitzer şi a spus că va coopera pe deplin cu autorii investigaţiei care îl are ca subiect.

Scriitoarea Zinzi Clemmons a scris pe platforma online Twitter, săptămâna trecută, că Diaz a sărutat-o cu forţa în urmă cu câţiva ani. Alte scriitoare au scris şi ele pe reţelele de social media despre diverse întâlniri “nepotrivite” cu Diaz.

 
Şi Massachusetts Institute of Technology, unde Diaz este profesor, analizează aceste acuzaţii.

De asemenea, The Cambridge Public Library a anunţat, miercuri, că anulează un eveniment care îl avea ca invitat pe Diaz, programat pe 16 mai.

Fostul preşedinte al comitetului Pulitzer, Eugene Robinson, va prelua interimar funcţia pe care o deţinea Diaz.

Născut în 1968, în Republica Dominicană, şi mutat în SUA la vârsta de 6 ani, Diaz pune în centrul cărţilor sale experienţa migraţiei, în mod special cea latino.

În 2008, a primit premiul Pulitzer pentru ficţiune, pentru cartea sa “The Brief Wondrous Life of Oscar Wao”, recompensată şi cu National Book Critics Circle Award.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă