Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Scandalul Weinstein: Un grup de angajaţi avea sarcina să faciliteze cuceririle amoroase

Weinstein Company este subiectul unui proces intentat de procuratura din New York, conducerea companiei de producţie de film fiind acuzată că nu şi-a protejat angajaţii de hărţuirile sexuale şi intimidările producătorului Harvey Weinstein, a informat Reuters.

Rl online 0 comentarii

O anchetă a procuraturii din New York, ce a durat mai multe luni, a demonstrat că un anumit grup de angajaţi a avut ca sarcini principale să îl însoţească pe Harvey Weinstein la evenimente şi "să îi faciliteze acestuia cuceririle amoroase".

Procuratura cere despăgubiri - o sumă care nu este specificată - pentru victimele lui Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani.

De asemenea, autorităţile new-yorkeze ar putea să împiedice un proiect de vânzare a Weinstein Company, o companie de producţie de film şi televiziune înfiinţată de fraţii Harvey şi Bob Weinstein, care este în insolvenţă şi este în negocieri cu posibili investitori, dacă victimele lui Harvey Weinstein nu vor primi despăgubirile pe care le merită.

"Orice proces de vânzare a Weinstein Company trebuie să garanteze victimelor că vor fi despăgubite, angajaţilor viitori că vor fi protejaţi şi că nici responsabilii şi nici asistenţii acestora nu vor fi îmbogăţiţi în mod nejustificat", a explicat procurorul Eric T. Schneiderman.

Eric Scheiderman a subliniat că există "dovezi substanţiale" care sugerează că proiectul de vânzare nu prevedea despăgubiri "adecvate" pentru victime şi că anumite persoane, complici ai lui Harvey Weinstein, ar putea obţine posturi de conducere în noua companie.

Producătorul Harvey Weinstein, care, în prezent, urmează un tratament contra dependenţei de sex, este anchetat şi de poliţiile din Los Angeles şi Londra şi a negat vehement toate acuzaţiile de abuz sexual.

Trei anchete ale poliţiei care vizează abuzuri sexuale săvârşite de producătorul de film american au fost preluate de procuratura din Los Angeles, a anunţat instituţia pe 9 februarie.

Procuratura din Los Angeles a anunţat că a creat, în urmă cu câteva luni, o brigadă specială care se ocupă de cazurile de abuz sexual în industria de divertisment.

Zeci de vedete de la Hollywood, printre care Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale şi Salma Hayek, l-au acuzat pe Weinstein de diverse forme de abuz, de la hărţuire sexuală la viol.

Uma Thurman este cea mai recentă vedetă dintr-o serie de peste 100, din care fac parte şi Rose McGowan, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento şi Cara Delevingne, care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi/ sau viol, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film american. Weinstein a negat acuzaţiile, dar compania de producţie pe care a cofondat-o a decis să-l demită.

Consecinţele acestui scandal au depăşit colinele oraşului Los Angeles. Scandalul nu s-a limitat la industria cinematografiei, atingând şi oficiali ai marilor companii, precum Disney şi Amazon, dar şi zona media.

De asemenea, printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK şi actorul Geoffrey Rush.

Comentarii

loading...