Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Schimbul de prizonieri Rusia - Ucrain: Trump vede un 'prim pas uriaş spre pace'

Schimbul de prizonieri Rusia - Ucrain: Trump vede un 'prim pas uriaş spre pace'

Rusia și Ucraina au făcut un schimb istoric de 70 de prizonieri, un gest foarte aşteptat de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014, conform DC

Rl online 0 comentarii

Preşedintele american Donald Trump a salutat sâmbătă, pe Twitter, schimbul de prizonieri efectuat între Rusia şi Ucraina, văzând în el 'poate primul pas uriaş spre pace', după cinci ani de conflict, transmit AFP şi Reuters. 'O veste foarte bună, poate un prim pas uriaş spre pace', a transmis preşedintele SUA despre îndelung aşteptatul schimb de prizonieri, ce ar putea anunţa un dezgheţ în relaţiile între Moscova şi Kiev, grav deteriorate după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 de către Rusia.

La rândul său, emisarul special american pentru Ucraina, Kurt Volker, s-a declarat 'foarte mulţumit să-i vadă pe marinarii ucraineni întorcându-se acasă şi schimbul de prizonieri Ucraina-Rusia'. 'Sper că aceasta va contribui la o nouă dinamică pentru alte schimburi de prizonieri, o încetare a focului reînnoită şi progrese în punerea integrală în aplicare a acordurilor de la Minsk', semnate în 2015, dar a căror componentă politică a rămas literă moartă, a adăugat emisarul american pe Twitter.

'Suntem încurajaţi de semnele unui dialog mai solid între Rusia şi Ucraina', a declarat pentru AFP un responsabil din Departamentul de Stat, potrivit căruia SUA 'susţin eforturile' noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski în favoarea unei 'soluţii diplomatice'. 'Chemăm Rusia să-i elibereze imediat pe toţi ceilalţi ucraineni, inclusiv pe membrii comunităţii tătare din Crimeea, care rămân închişi pe nedrept', a notat el. 'Continuăm să îndemnăm Rusia să-şi onoreze angajamentele din cadrul acordurilor de la Minsk şi să predea Ucrainei controlul Crimeei', anexată în 2014, a mai arătat responsabilul american.

Comentarii

loading...