Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Paulo Coelho

Paulo Coelho

Scriitorul Paulo Coelho cere scuze Franței, în numele Braziliei

Faimosul scriitor brazilian Paulo Coelho a prezentat scuze publice Franţei, pentru a aplana incidentul diplomatic produs de președintele Braziliei, Jair Bolsonaro.

Mihai Diac 0 comentarii

"Iertaţi-ne, iertaţi-ne de o mie de ori!", a spus Coelho, în limba franceză, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, informează agenția AFP, citată de Agerpres. Coelho s-a referit, astfel, la criza creată în relațiile dintre Brazilia și Franța de “isteria lui Bolsonaro faţă de Franţa, faţă de preşedintele Franţei, faţă de soţia preşedintelui Franţei”.

Gestul diplomatic al faimosului scriitor, născut la Rio de Janeiro, intervine după ce președintele Bolsonaro a avut mai multe mesaje agresive la adresa președintelui Emmanuel Macron și a soției lui, care au culminat printr-o remarcă jignitoare cu privire la aparițiile publice ale doamnei Macron, atunci când ea își însoțește soțul.

După comentariile ofensatoare ale lui Jair Bolsonaro, Emmanuel Macron a declarat, la rândul lui, că doreşte ca "poporul brazilian să aibă cât mai repede un preşedinte care să se comporte la înălţimea funcţiei”.

Războiul declarațiilor dintre cei doi șefi de stat s-a produs în contextul incendiilor din Amazonia, în urma cărora liderii țărilor din G7 au dorit să trimită un ajutor financiar Braziliei.

Comentarii

loading...