6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternațional„Aţi încărcat bărcile cu toată mizeria lumii care vine să se bucure...

„Aţi încărcat bărcile cu toată mizeria lumii care vine să se bucure de Eldorado-ul social francez!“

După apelul premierului francez, Edouard Philippe, la responsabilitate, în urma protestelor de mai multe săptămâni ale « vestelor galbene” şi a anunţului public că taxa pe combustibil va fi suspendată pe timp de şase luni, că tarifele la electricitate şi gaze fi-vor îngheţate, că noile măsuri de control tehnic a autovehiculelor se vor retrage,  fostul ofiţer al forţelor aeriene, Jacques GUILLEMAIN, pilot ieşit la pensie, i-a adresat premierului o scrisoare extrem de dură.

 

„Fractura socială va dezintegra naţiunea”

“Ne-aţi livrat un discurs jalnic” – aşa începea epistola. “În timp ce țara se află în pragul exploziei, iar fractura socială duce în curând la fractura de identitate, pe care tocmai ați negat-o, naţiunea este în pericol de dezintegrare.”

Pilotul a fost de părere că la aroganța Executivului față de “vestele galbene” s-a mai adăugat o umilință fără precedent.

“Chiar credeţi că fâşicurile aruncate milioanelor de susţinători ai vestelor galbene contează?” S-a întrebat retoric Guillemain.

Pilotul era de părere că protestul este susţinut de zeci de milioane de muncitori francezi și pensionari, tineri și bătrâni, de dreapta și de stânga. El a deplâns cu acest prilej strigătul de suferință al unui întreg popor abandonat de o castă dominantă, arogantă și disprețuitoare, care devine tot mai bogată și lasă oamenii să moară.

Francezii în fiecare zi de 20 a lunii trebuie să aleagă între a-şi cumpăra mâncare şi a plăti facturile la încălzire sau alimentarea cu combustibil. “Dar nu înțelegi asta.”

 

“Aţi risipit moştenirea trecutului, când Franţa a avut cel de-al 5-lea nivel de trai din lume!”

Coşurile zilnice sunt goale? S-a întrebat Guillemain, fostul pilot al companiei aeriene franceze i-a certat pe reprezentanţii executivului că au risipit moștenirea trecutului, când Franța a avut cel de-al 5-lea nivel de trai din lume, în urma Statelor Unite, Luxemburgului, Elveției și Suediei. „Astăzi, “vestele galbene” au frigiderul gol” – a conchis fostul ofiţer de carieră.

“Cine a adus milioane de imigranți fără diplomă sau nicio calificare? Cei mai mulți dintre ei nu reușesc să se integreze într-o economie modernă și eficientă. Ei vor alimenta fluxul asistaţilor sociali?” – au fost simple întrebări retorice.

 

Imigranţii cheltuie 22% din bugetul asistaţilor sociali

“Ignoraţi sau nu știți, dar conform INSEE, doar 4% din bugetul ajutoarelor de stat sunt îndreptate către nativi, iar 22% către imigranţii africani.”

„Imigrarea “low-cost” este mai scumpă în termeni sociali decât contribuţia sa în PIB” – a mai spus pilotul pensionar.

“Ea doar sărăcește țara prin alinierea acesteia.”

Guillemain, asemenea unui analist, a studiat compoziţia forţei de muncă. Aşa a descoperit că rata de ocupare a localnicilor este de 85%, iar cea a imigranților de doar 65%.

“Discursul domniei voastre a fost doar o acoperire a cauzelor reale ale neputinței de a satisface revendicările vestelor galbene. Imigrația săracilor ne-a distrus,” a spus ferm Guillemain.

 

Imigraţia costă Franţa 100 de milioane de euro pe an

 Costurile publice – conform aprecierilor criticului – pentru imigraţie e de 100 de miliarde pe an, cifră care nu a fost niciodată oficial negată.

Vestele galbene plătesc 1.038 miliarde pe impozite. „Unde se îndreaptă surplusul?”

„Contrar discursului dvs nivelul de trai a scăzut cu 440 de euro începând cu anul 2008.”

Asemenea unui cunoscător al finanţelor, Guillemain i-a amintit premierului că, timp de 40 de ani, Franța a împrumutat miliarde ca să mențină nivelul de trai. Franţa a plătit 40 de miliarde dobânzi creditorilor externi. “2 puncte din PIB! Mai mult decât creșterea economică de 1,6%!”

 

Pactul pentru migraţie – un prosop ONU care va trimite francezii la moarte

 „Dificil să treceţi prin acestea, în situaţia în care aţi încărcat bărcile cu toată mizeria lumii care vine să se bucure de Eldorado-ul social.”

Coşurile zilnice sunt goale? “Închideți frontierele în loc să mergeți la Marrakech să semnați Pactul pentru migrație, un prosop ONU care va apostila mandatul de trimitere a francezilor la moarte – prin legalizarea imigrației ilegale și acordarea statutului de refugiat migranților economici,” i-a mai recomandat premierului.

“Nu mai plătiți pensii de 830 de euro străinilor (1.300 pentru un cuplu) celor care nu au contribuit sau nu au lucrat niciodată în Franța!” a fost de părere Guillemain.

 

Pentru fiecare marocan naturalizat, guvernul cheltuie 50.000 de euro

Pilotul i-a mai reamintit primului ministru francez că în timp ce subvenţia pentru un agricultor este de 350 de euro pe lună, pentru un om care lucrează 15 ore pe zi fără sărbători, 50 000 de euro pe an se acordă pentru fiecare marocan naturalizat.

“Bani, pentru imigrația în masă, vor exista mereu. Vestele galbene vor plăti. Cel puțin asta aţi crezut până la revolta lor.”

Totodată, fostul ofiţer i-a mai recomandat batjocoritor să atragă toată Africa. “Dar poate nu știți că un miliard de africani produc mai puțin în PIB,  în fiecare an, decât vestele noastre galbene, care sunt sângele națiunii.”

Membrii mişcării “vestele galbene” sunt muncitori, țărani, asistente medicale, polițiști, șoferi de camioane, comercianți.

“Aceștia sunt cei care au făcut din Franța a 5-a putere economică din lume pe care o distrugeți cu imigrarea celor săraci total inutili.”

În Africa, PIB-ul pe cap de locuitor este în medie de 1.000 de euro pe an. “Şi sunteţi surprins, domnule prim ministru, de faptul ca tsunami-ul migratorilor creşte?”

„Politica dumneavoastră e jalnică, va distruge Franța.”

„Mânia vestelor galbene împovărate cu taxe este din cauza voastră.” Sunt doar câteva acuzaţii. Dar lista continuă.

Premierului Edouard Philippe i se impută moartea celor patru francezi și sutele de răniți.

“Prăbușirea nivelului școlar și islamizarea școlii sunt din vina voastră.”

Pentru terorismul care a ucis 250 de persoane și a rănit o mie din 2015 încoace este vinovat tot guvernul.

 

Mini-califatele, în vizorul fostului pilot

“Explozia mini-califatelor care invadează suburbiile este vina voastră.”

„Fractura identității și dislocarea națiunii, e vina tot a voastră.”

Greșeala colectivă a oricărei caste este sentimentul de dispreţuire, a mai fost de părere fostul ofiţer. „De toate relele, de toate plăgile, sunteți toți responsabili, deoarece singura voastră obsesie este de a promova globalizarea și multiculturalismul indiferent de prețul plătit de localnici.”

“Emmanuel MACRON este în slujba Uniunii Europene și a corporaţiilor,” a mai completat fostul ofiţer patriot.

Tototdată, GUILLEMAIN a mai deplâns că lupta guvernanţilor se îndreaptă împotriva adevăraţilor patrioţi care apără identitatea naţională.

Supărat că drepturile francezilor de a protesta au fost limitate, Guillemain i-a mai amintit primului ministru că un imigrant poate viola o fată de 15 ani şi poate scăpa pe motiv “că nu cunoaşte legile”!

 

Guvernanţii au văzut nazişti sub vestele galbene. Nicio probă de zvastică sau altceva

Ministrul de interne CASTANER a văzut doar neo-naziștii în “vestele galbene”. O vedere proastă, a remarcat criticul. “Dintre cei 400 de protestatari arestați, nu există nici un cap ras cu tatuaj cu zvastică.”

I-a criticat şi colaboratorii care au jignit mişcarea “vestelor galbene.” “Unde te-ai dus să găsești nulități care nu înțeleg nimic?”

În concluzie, indiferent de măsurile pe care le luați, “Emmanuel Macron nu se va mai întoarce la popor. L-a disprețuit și l-a insultat prea mult.”

„S-a terminat, divorțul este final” – a conchis Guillemain care s-a mai întrebat
dacă Macron e în toate minţile. 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă