Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Gronda Morin

Foto: Gronda Morin

Se face percheziţie, vineri seară, la sediul Cambridge Analytica din Londra

La sediul din Londra al companiei Cambridge Analytica se desfăşoară o percheziţie, vineri seară, informează presa britanică.

Mihai Diac 0 comentarii

Percheziţia din Anglia se desfăşoară în contextul anchetei asupra firmei Cambridge Analytica, acuzată că ar fi obţinut datele a milioane de utilizatori ai reţelei Facebook fără acordul lor.

Astfel, vineri seară, 18 angajaţi din cadrul Information Commissioner's Office (ICO) au intrat în sediul Cambridge Analytica din Londra, pe baza unui mandat de percheziţie obţinut de Autoritatea independentă pentru protecţia datelor cu caracter personal din Regatul Unit.

Mandatul de percheziţie a fost emis, după o şedinţă de mai multe ore, de un judecător de la Înalta Curte din Londra.

ICO ceruse această măsură pentru a putea "percheziţiona serverele" Cambridge Analytica şi pentru "a efectua o verificare a datelor".

În primele comentarii publice făcute după ce numele Facebook a fost conexat cu scandalul Cambridge Analytica, fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, a recunoscut că Facebook a greşit şi a abuzat de încrederea utilizatorilor.

Comentarii

loading...