Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Se poate transforma războiul comercial dintre China și SUA într-unul real?

Se poate transforma războiul comercial dintre China și SUA într-unul real?

Războiul comercial dintre China și Statele Unite s-ar putea transforma într-un război real între cei doi giganți din Pacific, a avertizat joi, la Beijing, fostul secretar american de Stat, Henry Kissinger.

Rl online 0 comentarii

În vârstă de 96 de ani, fostul șef al diplomației al lui Richard Nixon este considerat artizanul apropierii istorice dintre cele două puteri la începutul anilor 1970.

În cursul unei conferințe de presă organizate de grupul de presă Bloomberg, acesta s-a declarat îngrijorat de confruntarea comercială care opune cele două țări de anul trecut, marcată de majorări reciproce de taxe vamale.

"Dacă acest conflict este lăsat să se deterioreze, rezultatul ar putea fi și mai rău decât ce s-a întâmplat în Europa" în secolul XX, a subliniat el.

"Primul Război Mondial a izbucnit în urma unei crize relativ minore (...) în condițiile în care azi armele sunt mult mai puternice", a avertizat el.

Pe lângă diferendul comercial, cele două țări au poziții contrare în plan strategic, în special în ce privește Taiwanul și marea Chinei de est, ambele revendicate de Beijing.

"China este o putere economică majoră și noi la fel", a declarat Kissinger. "Este deci inevitabil să ne călcăm pe picioare cam peste tot pe suprafața globului".

La aproape 50 de ani după prima sa misiune în China, fostul diplomat american este primit cu toate onorurile în timpul frecventelor vizite în această țară. Anul trecut, a fost primit de președintele Xi Jinping.

Comentarii

loading...