9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSe pregătește un nou summit între liderii celor două Corei

Se pregătește un nou summit între liderii celor două Corei

Ministerul Unificării sud-coreean nu a oferit nicio informaţie cu privire la locul unde va fi organizat noul summit, însă preşedintele Moon Jae-in a acceptat, la primul summit din aprilie, o invitaţie de a merge la Phenian în toamna acestui an.

Cea de-a doua întâlnire între Moon Jae-in şi Kim Jong Un a avut loc în luna mai.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că cele două părţi se vor întâlni luni în partea de nord a satului Panmunjom, în Zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două Corei, pentru “a discuta despre pregătirea unui nou summit intercoreean”.

Propunerea a venit din partea Coreei de Nord, a precizat ministerul, precizând că Phenianul a propus joi ca cele două părţi să se întâlnească pentru “a evalua progresele” după primul summit din aprilie care a deschis calea unei întâlniri istorice în iunie, la Singapore, între Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump.

Luni, delegaţia sud-coreeană va fi condusă de ministrul unificării Cho Myoung-gyon, care a mers luna trecută la Phenian pentru a participa la un meci de baschet amical între cele două Corei, potrivit ministerului.

“În cadrul viitoarelor discuţii la nivel înalt, cele două părţi vor discuta modalităţile de punere în aplicare a Declaraţiei de la Panmunjom şi organizarea cu succes a unui nou summit intercoreean”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă