14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Se redeschide o linie de comunicare militară Seul – Phenian cu prilejul Olimpiadei din Coreea de Sud

Un oficial al Guvernului de la Seul a precizat că reprezentanţii nord-coreeni le-au transmis că au redeschis canalul de comunicare militară dintre cele două state, adăugând că linia va fi operaţională începând de miercuri.

Coreea de Nord a întrerupt linia de comunicare militară în februarie 2016, în semn de protest faţă de decizia Seulului de a închide un complex industrial comun.

Linia telefonică militară a fost folosită în trecut pentru a furniza Phenianului informaţii cu privire la cetăţenii sud-coreeni care se deplasau în complexul industrial Kaesong, situat în nordul graniţei dintre cele două ţări.

Marţi, cele două state au purtat discuţii la nivel înalt la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, primele de acest fel din decembrie 2015.

Oficialii de la Phenian şi Seul au discutat despre participarea nord-coreeană la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă