19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalSediul Deutsche Bank a fost percheziţionat de poliţie

Sediul Deutsche Bank a fost percheziţionat de poliţie

În jur de 170 de ofiţeri de poliţie, procurori şi inspectori fiscali au percheziţionat şase birouri ale Deutsche Bank  din Frankfurt, a informat biroul procurorului general. Investigatorii vor să afle detalii despre activităţile a doi angajaţi Deutsche Bank, care ar fi ajutat clienţii să creeze companii offshore pentru a spăla bani.

În scandalul „Panama Papers”, mai multe instituţii media globale au dezvăluit în aprilie 2016 cum pot fi folosite paradisuri fiscale pentru a ascunde miliarde de dolari.

Biroul procurorului a informat că a confiscat documente scrise şi electronice. Mai multe maşini de poliţie erau parcate la sediul băncii.

Într-un comunicat, Deutsche Bank a confirmat acţiunea poliţiei: „Investigaţia are legătură cu cazul Panama Papers. Mai multe detalii vor fi dezvăluite imediat ce vor fi cunoscute. Cooperăm în totalitate cu autorităţile”.

Mai multe bănci, printre care şi cele suedeze – Nordea şi Handelsbanken – au fost deja amendate de autorităţi pentru că au încălcat regulile privind spălarea de bani drept urmare a Panama Papers.

Procurorii au informat că investighează pentru a afla dacă Deutsche Bank ar fi ajutat clienţii să înfiinţeze „companii offshore” în paradisuri fiscale pentru ca fondurile transferate în conturile Deutsche Bank să evite reglementările împotriva spălării de bani.

Doar în 2016, peste 900 de clienţi au beneficiat de serviciile unei filiale Deutsche Bank din Insulele Virgine Britanice, generând astfel 300 de milioane de euro, au informat procurorii.

Ei au precizat că angajaţii Deutsche Bank şi-ar fi încălcat datoria de a raporta suspiciunile de spălare de bani privind anumiţi clienţi şi companii offshore implicate în operaţiuni de evaziune fiscală.

Investigaţia este separată de cea privind banca daneză, Dankse, un alt caz în care este implicată şi Deutsche Bank.

Procurorul general din Danemarca a pus sub acuzare miercuri Dankse pentru că ar fi încălcat legea privind spălarea de bani în filiala sa din Estonia.

Dankse este investigată privind plăţi suspecte în valoare de 200 de miliarde de dolari din 2007 până în prezent iar o sursă a declarat pentru Reuters că Deutsche Bank a ajutat la procesarea plăţilor.

Aproximativ 11,5 milioane de documente secrete – obţinute anul trecut de la firma de avocatură panameză Mossack Fonseca – au scos la lumină activităţi financiare offshore ale liderilor politici şi economici din întreaga lume, în cadrul Panama Papers.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă