Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şeful diplomaţiei ruse acuză Londra că deformează concluziile anchetei OIAC în cazul Skripal

Şeful diplomaţiei ruse acuză Londra că deformează concluziile anchetei OIAC în cazul Skripal

Iulian Budușan 0 comentarii

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a acuzat vineri Londra că 'deformează' concluziile anchetei efectuate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) cu privire la cazul Skripal, folosindu-se de acestea pentru a incrimina Rusia, informează AFP.

'Politicieni precum Boris Johnson încearcă din nou să deformeze realitatea, afirmând că aceste concluzii ale OIAC înseamnă validarea tuturor tezelor fără excepţie ale Marii Britanii', a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă. 'Este vorba de un nou exces al acestui politician, ne-am obişnuit deja cu aceasta', a continuat Lavrov.

Potrivit ministrului de externe rus, 'OIAC nu a făcut decât să confirme compoziţia substanţei chimice' folosite împotriva lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, nu şi originea acesteia.

OIAC a anunţat joi că analizele laboratoarelor 'confirmă descoperirile făcute de Marea Britanie în ceea ce priveşte identitatea agentului chimic neurotoxic folosit la Salisbury' pentru a-l otrăvi pe fostul agent dublu Serghei Skripal şi pe fiica lui.

Substanţa chimică este 'de mare puritate', a precizat organizaţia, însă fără a stabili responsabilităţile în acest dosar în care Londra acuză Moscova, care îşi clamează nevinovăţia.

În baza acestor concluzii, ministrul britanic al afacerilor externe Boris Johnson a afirmat joi că 'nu poate exista vreo îndoială cu privire la ceea ce a fost folosit şi nu există altă explicaţie în ceea ce priveşte responsabilitatea' pentru acest atac care a avut loc la 4 martie în Marea Britanie. 'Doar Rusia are mijloacele, mobilul şi experienţa în materie', a dat el asigurări.

La rândul său, Rusia a anunţat că 'nu va da crezare' niciunei concluzii în cazul Skripal atâta vreme cât 'experţii săi nu vor obţine acces la eşantioanele analizelor menţionate în expertiza OIAC'.

Comentarii

loading...