Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şeful diplomaţiei ungare: "Nu vom fi niciodată o țară de migranți"

Şeful diplomaţiei ungare: "Nu vom fi niciodată o țară de migranți"

Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a acuzat miercuri ONU că răspândeşte minciuni despre politica guvernului de la Budapesta privind migraţia, asigurând că ţara sa "nu va fi niciodată o ţară de migranţi", relatează France Presse.

Iulian Budușan 0 comentarii

Vorbind în faţa Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Peter Szijjarto a acuzat "anumiţi funcţionari ai ONU", fără să-i numească, de "răspândirea unor minciuni despre (...) Ungaria, minciuni scandaloase şi inacceptabile".

"Este evident că funcţionarii ONU care răspândesc aceste minciuni despre Ungaria sunt funcţionari care dau dovadă de părtinire cu privire la problema migraţiei. Dar trebuie să vă spun că Ungaria nu va fi niciodată o ţară de migranţi", a adăugat el.

"Noi nu vom permite niciodată ca nici măcar un singur migrant ilegal să intre în ţara noastră", a insistat el.

La 11 septembrie, Ungaria a respins deja criticile privind politica sa de migraţie din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR), care afirmase cu o zi înainte că a luat cunoştinţă de "rapoarte şocante", potrivit cărora migranţilor deţinuţi în zone de tranzit le-a fost refuzată hrana.

"Un dialog constructiv cu guvernele înainte de a trage concluzii pripite ar face cu siguranţă să progreseze cauza noastră comună de promovare şi protecţie a drepturilor persoanei", a declarat ambasadoarea Ungariei, Zsuzsanna Horvath, la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Michelle Bachelet criticase la 10 septembrie măsurile adoptate recente de Ungaria "pentru a permite autorităţilor să aresteze, să pună sub acuzare şi să expulzeze imediat din zonele de frontieră ungare orice avocat, consilier, voluntar sau membru al familiei - rezident legal - suspectat că ajută o persoană să prezinte o cerere de azil, să obţină un permis de şedere sau să întreprindă orice altă acţiune perfect legală".

Ambasadoarea Ungariei afirmase că "nimeni nu este deţinut în zonele de tranzit în Ungaria" şi că "hrana a fost şi va continua să fie furnizată persoanelor care au prezentat deja o cerere de azil".

Ea precizase de altfel că măsurile luate permit autorităţilor să aresteze şi să pună sub acuzare "orice persoană suspectată că ajută migraţia clandestină, dacă acest avocat, acest consilier, acest voluntar sau orice traficant de fiinţe umane ştie că cererea va fi respinsă în virtutea legislaţiei existente".

Dar chiar în aceeaşi zi, un grup de raportori speciali ai ONU în drepturile omului criticase virulent noile măsuri luate de Ungaria "pentru a-i împiedica pe migranţi şi pe refugiaţi să intre în ţară".

Comentarii

loading...