19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalȘeful Pentagonului cere presiuni internaționale pentru un acord în Afganistan

Șeful Pentagonului cere presiuni internaționale pentru un acord în Afganistan

”Situaţia securităţii în Afganistan necesită o presiune internaţională sporită în favoarea unui acord politic care să pună capăt acestui conflict şi să ofere poporului afgan guvernul pe care îl doreşte şi îl merită”, a scris el pe Twitter.

Fără a menţiona o anumită ţară, Lloyd Austin a indicat că ”întreaga lume (poate) ajuta prin continuarea acestei presiuni”.

Apelul survine la o zi de la anunţul făcut de preşedintele Joe Biden, care a afirmat că retragerea trupelor americane va fi finalizată pe 31 august, după aproape 20 de ani de război, scrie Agerpres.

Talibanii au anunţat vineri că controlează 85% din teritoriul Afganistanului, inclusiv două posturi majore de frontieră cu Iranul şi Turkmenistanul, după două luni de ofensivă totală împotriva forţelor de la Kabul.

Retragerea trupelor americane din Afganistan se va încheia pe 31 august, a anunţat joi preşedintele SUA, Joe Biden, dând asigurări că americanii ‘şi-au atins obiectivele’ în această ţară, şi anume lupta împotriva ameninţării teroriste. Într-un discurs dedicat retragerii definitive a trupelor americane, preşedintele a dat asigurări că ‘nu este inevitabil’ ca Afganistanul să cadă în mâinile talibanilor.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă