10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalSeism de 7,5 grade pe scara Richter în Mexic. Bilanțul anunțat de...

Seism de 7,5 grade pe scara Richter în Mexic. Bilanțul anunțat de autorități

Guvernatorul Alejandro Murat a declarat, la Foro TV, că o persoană a murit şi o alta a fost rănită la Huatulco, în statul Oaxaca.

Cei doi se aflau se aflau într-o maşină care a fost surprinsă de o alunecare de teren.

Conform autorităţilor de protecţie civilă din Oaxaca, mai multe clădiri din acest stat au fost avariate, inclusiv un spital din San Bartolo Coyotepec.

În tot statul a fost întreruptă furnizarea de electricitate la scurt timp după seism, care a avut loc la ora locală 10.29 (15.29 GMT).

Autorităţile mexicane au avertizat că nivelul mării a crescut, iar Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific au difuzat marţi o alertă pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras.

Seismul a avut epicentrul la 23 km sud de Crucecita, la o adâncime de 5 km în largul coastelor statului Oaxaca.

Serviciul seismologic naţional a raportat 147 de replici în următoarea oră, cea mai puternică având magnitudinea de 4,6 grade.

Cutremurul s-a simţit la Ciudad de Mexico – la circa 750 km de Crucecita -, unde mulţi oameni au ieşit în fugă pe străzi şi în parcuri după ce a fost activată alerta.

În capitală, seismul a spart geamuri şi a crăpat faţade, dar nu a provocat morţi sau răniţi. Ca măsură preventivă, spitalul Obregon i-a evacuat pe pacienţii cu coronavirus.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador le-a cerut concetăţenilor săi să-şi păstreze calmul.

La 19 septembrie 2017, un cutremur de 7,1 grade a făcut 369 de victime în capitală şi în alte localităţi din sud şi est.

El a coincis în mod nefericit cu împlinirea a 32 de ani de la devastatorul seism din 1985, soldat cu 10.000 de morţi în capitala mexicană.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă