13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSeism în Marea Egee

Seism în Marea Egee

Epicentrul seismului, la ora 9.51 GMT, a fost la 71 de kilometri în largul acestei insule şi la o adâncime de zeci de kilometri, potrivit Observatorului. 

Acest seism a avut loc la trei zile după un altul de 5,2 grade în insula Creta, în sudul ţării, în urma căruia nu au fost victime sau pagube. 

Acum două săptămâni, un cutremur a zguduit puternic Atena, în plin sezon turistic. Liniile telefonice au fost perturbate şi o persoană a fost rănită. 

Situată în sud-estul Mării mediterane şi pe importante falii geologice, Grecia este adesea zguduită de cutremure de pământ, cel mai adesea de mică intensitate. 

Totuşi, acum doi ani, un seism de 6,7 grade în insula Kos din Egee a provocat moartea a două persoane şi a provocat importante pagube.
În 1999, 143 de persoane au murit în urma unui seism cu magnitudinea 5,9, la Atena şi în regiunea sa. 

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă