Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Semnal de alarmă de la Bruxelles: sunt în pericol 22 milioane locuri de muncă!

Semnal de alarmă de la Bruxelles: sunt în pericol 22 milioane locuri de muncă!

Parlamentarii europeni cer conducerii Uniunii Europene să acționeze urgent și coerent pentru a ajuta turismul să supraviețuiască în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Petronel Tudor 0 comentarii

Euro-deputații Comitetului pentru turism s-au întâlnit miercuri dimineața cu reprezentanți ai industriei turismului pentru a face un bilanț al situației critice în care se găsește acest sector economic important în toate țările Uniunii Europene.

„Au trecut mai mult de șase luni în această situație de urgență, totuși încă nu există criterii comune în UE cu privire la modul de a trata și a trăi cu această pandemie: nu există protocoale universale de igienă și sănătate, nu există reguli comune pentru testare sau cu privire la modul de evaluare a riscuri, fără a adera la principiul liberei circulații. Chiar și atunci când călătoria este parțial posibilă, gama largă de reguli o face extrem de dificilă. Oamenii sunt confuzi și nu au nicio garanție că călătoriile planificate pot și vor continua.”, au transmis într-un comunicat de presă deputații din Task Force pentru Turism.

Parlamentarii atrag atenția că lipsa de reacție a Uniunii Europene ar putea genera falimentul majorității IMM-urilor care activează în serviciile turistice. 22 milioane de oameni din Europa lucrează în turism, sector economic ce reprezintă între 4,3% și 25% din PIB (Produsul Intern Brut).

„Încă nu este clar ce instrument de gestionare a crizelor poate fi utilizat de sectorul turismului, în afară de „Instrumentul european de sprijin temporar pentru reducerea riscurilor de șomaj în caz de urgență (SURE)”. Insistăm asupra unei acțiuni concrete urgente din partea Comisiei Europene și a statelor membre. Este necesar un mecanism bine definit de gestionare a crizelor; sectorul luptă să supraviețuiască.”, cer parlamentarii europeni.

Este nevoie de un sprijin financiar direct și dedicat, estimat la 300 milioane euro, de criterii coerente și transparente pentru a evalua riscurile în întreaga UE, de coordonarea la nivelul UE a restricțiilor de călătorie, a protocoalelor de igienă și sănătate.

Comentarii

loading...