Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Serbia declară că va folosi rute "alternative" pentru furnizarea sârbilor din Kosovo

Serbia declară că va folosi rute "alternative" pentru furnizarea sârbilor din Kosovo

Serbia folosește drumuri montane alternative pentru a trimite bunuri către nordul Kosovo-ului pentru a evita să plătească o taxă de import de 100%, a afirmat miercuri președintele Serbiei, conform Reuters.

Lorand Stoica 0 comentarii

Kosovo, o fostă provincie sârbă a cărei independență nu este recunoscută de Belgrad, a impus anul trecut taxa ca măsuri de represalii după ce Serbia i-a blocat aderarea la agenția internațională de poliție Interpol ca națiune separată.

Impozitul a provocat dificultăți pentru cele patru municipalități etnice sârbesti din nordul Kosovo, care adera la Belgrad și sfidează în mod deschis autoritățile din Pristina. Magazinele și alte afaceri din zonă au fost închise de luni până miercuri, în semn de protest față de taxă.

Impozitul a dus, de asemenea, la un impas în discuțiile privind normalizarea legăturilor dintre Serbia și majoritatea albaneză din Kosovo - o condiție prealabilă crucială pentru că ambele țări să-și atingă obiectivul intrării în Uniunea Europenă.

Citește totul despre:

#ue #kosovo #serbia #lazi

Comentarii

loading...