Serghei Lavrov și-a anulat vizita în Vietnam, imediat ce Vladimir Putin a fost reales președinte

Serghei Lavrov și-a anulat vizita în Vietnam, imediat ce Vladimir Putin a fost reales președinte

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi-a anulat în ultimul moment, "din motive neprevăzute", vizita oficială în Vietnam programată pentru luni, potrivit Hanoiului, chiar a doua zi după alegerile prezidenţiale care au avut loc în Federaţia Rusă, informează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"Din motive neprevăzute, vizita în Vietnam a ministrului afacerilor externe nu va avea loc cum era programat", se anunţă într-un comunicat al diplomaţiei vietnameze, cu doar o oră înainte de întrevederea pe care Lavrov o avea prevăzută cu preşedintele vietnamez Tran Dai Quang.

Niciun comentariu nu a putut fi obţinut deocamdată din partea Moscovei. "Lavrov şi-a anulat vizita dintr-un motiv tehnic, nu politic", a dat cu toate acestea asigurări, pentru AFP, o sursă diplomatică rusă de la Hanoi.

"Am fost informaţi ieri cu privire la această anulare. Deocamdată nu a fost oferită nicio explicaţie", a declarat o sursă vietnameză din domeniul securităţii.

Vladimir Putin a fost reales duminică pentru un al patrulea mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse, în urma unui scor zdrobitor, marcat cu toate acestea de acuzaţii de fraudă formulate de opoziţie.

Anularea vizitei lui Serghei Lavrov, unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, membru al guvernului rus de ani buni, intervine de altfel într-un moment în care experţi internaţionali sunt aşteptaţi luni în Marea Britanie pentru a efectua teste asupra substanţei utilizate pentru otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal.

Rusia a menţinut de-a lungul timpul relaţii foarte strânse cu Vietnamul, ţară condusă de Partidul Comunist, şi încearcă să concureze influenţa Washingtonului în regiune, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...