Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Serghei Lavrov: "SUA mai întâi sancţionează, apoi negociază"

Serghei Lavrov: "SUA mai întâi sancţionează, apoi negociază"

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a denunţat miercuri politica Statelor Unite care, potrivit lui, ''mai întâi sancţionează, apoi negociază'', transmite AFP.

Iulian Budușan 0 comentarii

"În majoritatea cazurilor, Statele Unite nu sunt foarte dispuse să înceapă negocieri", a declarat Lavrov, într-un discurs rostit în faţa unor tineri diplomaţi, în marja unui forum economic la Vladivostok (Extremul Orient).

"Ei anunţă mai întâi sancţiuni, apoi iar sancţiuni, şi doar după aceea negociază", a subliniat el.

Potrivit lui Lavrov, "asta nu priveşte numai relaţiile ruso-americane, chiar dacă acestea sunt astăzi cele mai otrăvite. (...) Se întâmplă la fel cu Coreea de Nord, cu Uniunea Europeană, şi cu China de asemenea, este un război comercial care este în curs".

În opinia şefului diplomaţiei ruse, această politică "a devenit deja un mod de comportament permanent: din momentul când ceva nu merge, măsuri de presiune sunt anunţate".

"Nu cred că se poate miza pe un succes pe termen lung al acestei politici", a adăugat Lavrov.

Rusia este vizată din 2014 de sancţiuni severe economice americane din cauza presupusului său rol în criza ucraineană.

La finalul lui august, o nouă serie de măsuri punitive la adresa Moscovei a intrat în vigoare, de această dată motivul fiind legat de otrăvirea unui fost spion rus în Regatul Unit.

Comentarii

loading...