10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalSesiune plenară la Bruxelles. Ce se discută și ce se votează

Sesiune plenară la Bruxelles. Ce se discută și ce se votează

Parlamentarii europeni au sesiune plenară la Bruxelles între 14 și 17 septembrie. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, se va adresa Parlamentului în contextul pandemiei de Covid-19 și a crizei economice.

Eurodeputații își propun să accelereze procedura ce va permite Uniunii Europene să împrumute 750 miliarde euro pentru planul de redresare Next Generation EU. Ei vor adopta și poziția Parlamentului în negocierile cu Consiliul Europei asupra instituirii Fondului pentru o tranziție justă pentru a atenua impactul social al economiei verzi.

Dezbaterea lipsei de coordonare în contextul COVID-19 în ceea ce privește evaluările medicale, clasificarea riscurilor și consecințele sale asupra spațiului Schengen, se anunță a fi una furtunoasă după ce mai mulți euro-deputați au criticat intedicțiile de călătorie aplicate de anumite state membre împotriva altor state ale UE. În același context, joi se discută și despre modalități de prevenire a penuriei de medicamente.

Un alt punct important pe ordinea de zi este cel legat de poluare, deputații dorind ca emiisiile autovehiculelor să respecte limitele UE în condiții reale de conducere și nu în situații excepționale.

Tabăra de refugiați Moria, statul de drept și respectarea drepturilor în Polonia, tensiunile din estul Mediteranei, precum și chestiunile legate de politica externă cu rezoluții pentru Rusia și Bielorusia, completează agenda sesiunii plenare de la Bruxelles.

Cele mai citite

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă