12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalSesiunea Parlamentului European de la Strasbourg a fost anulată

Sesiunea Parlamentului European de la Strasbourg a fost anulată

Sesiunea din 14-17 septembrie ar fi trebuit să fie prima din metropola alsaciană de la izbucnirea epidemiei de COVID-19 în Europa şi introducerea măsurilor de izolare în întreaga Uniune Europeană, începând din martie.

Preşedintele PE, David Sassoli, a explicat într-un comunicat că ‘decizia adoptată ieri de autorităţile franceze de a clasifica întregul departament Bas-Rhin în zona roşie ne obligă să reconsiderăm deplasarea la Strasbourg”.

Conform tratatelor europene, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se ţin anual 12 sesiuni plenare de câte trei zile. În restul timpului, europarlamentarii lucrează la Bruxelles.

Susţinătorii unui sediu unic la Bruxelles acuză frecvent costurile financiare şi ecologice ale deplasărilor a circa 2500 de persoane din aparatul Parlamentului European şi utilizarea complexului uriaş de la Strasbourg doar patru zile pe lună.

De la începutul epidemiei, sesiunile Parlamentului European au avut loc în general prin videoconferinţă, cu prezenţă redusă a europarlamentarilor şi echipelor acestora. Ultima sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg a fost cea din 10-13 februarie.

În sesiunea din septembrie este aşteptat discursul în plen al preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre starea Uniunii.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă