10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSeul şi Phenian, linie telefonică directă. Oficialii se pregîtesc de summitul inter-coreean

Seul şi Phenian, linie telefonică directă. Oficialii se pregîtesc de summitul inter-coreean

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să discute faţă în faţă, pe 27 aprilie, la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontieră, cunoscută sub acronimul DMZ.

Tot în cadrul pregătirilor pentru eveniment, vineri va fi deschisă o linie telefonică directă între conducerile de la Seul şi Phenian.

Im Jong-seok, şeful personalului preşedinţiei sud-coreene, a declarat că reprezentanţii ţării sale încearcă să obţină acordul nord-coreenilor şi pentru transmiterea summitului în direct la televiziune.

Dialogul între Coreea de Sud şi Coreea de Nord s-a mai purtat direct, la cel mai înalt nivel, doar de două ori în istorie. Acum va fi prima oară când un conducător de la Phenian va trece frontiera în partea sud-coreeană a DMZ. Deja există un acord asupra subiectelor care vor fi discutate, printre care denuclearizarea peninsulei coreene şi încheierea unui tratat de pace, care să înlocuiască armistiţiul semnat în 1953.

După întrevederea cu Moon, Kim urmează să se întâlnească şi cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă