7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria: 55 morți după confruntările dintre rebeli și forțele regimului

Siria: 55 morți după confruntările dintre rebeli și forțele regimului

Facţiunile islamiste şi grupările jihadiste au lansat miercuri noaptea o ofensivă din cinci puncte diferite contra efectivelor guvernului de la Damasc şi miliţiilor aliate, în satul Al-Hamamiyat, preluând controlul acestuia, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

“Facţiunile jihadiste au reuşit să avanseze obligând forţele regimului să se retragă la Al-Hamamiyat, iar luptele sunt într-un punct critic în sat”, a explicat organizaţia, într-un comunicat.

Potrivit OSDO, organizaţie cu sediul în Regatul Unit şi care dispune de o amplă reţea de colaboratori pe teren, avioane de luptă ale regimului şi ale Rusiei bombardează “intensiv” Al-Hamamiyat din zorii zilei pentru a încerca să recupereze teritoriul pierdut.

În confruntări, care durează de aproape 12 ore, şi-au pierdut viaţa 32 de membri ai forţelor proguvernamentale şi 24 de rebeli, între care 14 jihadişti.

O sursă militară a confirmat pentru EFE că armata siriană şi-a abandonat poziţiile din sat ca urmare a ofensivei şi a declarat că luptele ulterioare au provocat “zeci” de victime, fără a putea menţiona un bilanţ concret.

Cu toate acestea, sursa în cauză a subliniat că situaţia este “foarte proastă” în zonă.

Armata siriană şi aliaţii acesteia şi-au intensificat, de la finalul lunii aprilie, campaniile din Hama şi Idlib, unde acţionează încă grupări armate opozante, iar violenţele s-au soldat cu moartea a peste 500 de civili, conform OSDO.

Provincia Idlib (nord-vest) este controlată în mare parte de fosta ramură siriană a Al Qaida şi de alte grupări islamiste care se opun Damascului.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă