27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria: Experţii OIAC vor începe sâmbătă ancheta

Siria: Experţii OIAC vor începe sâmbătă ancheta

Organizaţia “confirmă că echipa de anchetă a OIAC este în drum spre Siria şi îşi va începe activitatea sâmbătă, 14 aprilie 2018”, a anunţat aceasta într-un comunicat publicat la sediul său de la Haga, în timp ce Statele Unite şi aliaţii lor acuză regimul că a comis un atac chimic asupra rebelilor aflaţi în oraşul Douma, în apropiere de Damasc, la 7 aprilie.

Confirmarea a intervenit după ce ambasadorul sirian la ONU, Bashar Ja’afari, a anunţat că primii anchetatori ai OIAC sunt aşteptaţi joi şi vineri în Siria.

 , astăzi, precum şi mâine, vineri”, a declarat el jurnaliştilor.

OIAC urmează să se reunească luni pentru a discuta despre presupusul atac chimic comis sâmbătă la Douma, soldat cu cel puţin 40 de morţi.

“Vom facilita deplasarea echipei unde doreşte, la Douma, pentru a verifica dacă au fost utilizate substanţe chimice”, a declarat Bashar Ja’afari înaintea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate, consacrată ameninţării cu o acţiune militară împotriva Siriei, ca represalii la presupusul atac chimic de la Douma.

Reuniunea a fost convocată la solicitarea Boliviei care a sprijinit marţi Rusia – aliat strategic al regimului de la Damasc – cu prilejul votului în Consiliul de Securitate referitor la situaţia din Siria.

Va fi pentru prima dată când un grup de experţi ai OIAC se va deplasa în afara Damascului după 2014. La acea dată, o echipă a organizaţiei a fost ţinta unui atac care a făcut un rănit, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă