8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria: Un convoi umanitar a ajuns în Ghouta orientală. Autorităţile au reţinut...

Siria: Un convoi umanitar a ajuns în Ghouta orientală. Autorităţile au reţinut articole medicale

O mare parte din articolele medicale de primă necesitate nu au reuşit însă să treacă de controalele de securitate, transmite Reuters.

Potrivit unui oficial de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), autorităţile guvernamentale siriene au înlăturat din vehiculele ONU cea mai mare parte a materialelor de uz medical, constând din kituri chirurgicale, insulină, echipamente de dializă şi altele.

Oficialul OMS a precizat pentru Reuters că responsabili guvernamentali sirieni au respins 70% din proviziile pregătite, inclusiv “toate kiturile chirurgicale, de prim ajutor, echipamentele de dializă şi insulina”.

Duminică, agenţia Naţiunilor Unite pentru ajutor umanitar OCHA a anunţat că trimite în Ghouta 46 de camioane cu alimente şi medicamente.

Ali Al Zaatari, înalt responsabil al ONU care a însoţit convoiul umanitar, a declarat la rândul său pentru Reuters că proviziile din convoi nu ajung decât pentru 27.500 de persoane, de la 70.000 cât se prevedea iniţial. “Nu este suficient”, a subliniat acesta.

În total, 400.000 de oameni trăiesc în Ghouta orientală, unde potrivit ONU criza de alimente şi medicamente se face simţită încă dinainte de ofensiva lansată la mijlocul lui februarie de Damasc.

Un singur convoi al ONU a mai reuşit să ajungă în zonă anul acesta, la 14 februarie.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul sirian pentru drepturile omului, peste 690 de civili au fost ucişi în 15 zile de campanie a regimului Bashar Al-Assad împotriva acestei enclave rebele.

În total, cel puţin 346.000 de oameni au murit de la declanşarea războiului civil din Siria, în 2011.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă