Siria:Un cartier din Damasc a fost cucerit de Statul Islamic. 62 de combatanţi au fost uciși

Siria:Un cartier din Damasc a fost cucerit de Statul Islamic. 62 de combatanţi au fost uciși

Cel puţin 62 de combatanţi ai forţelor proguvernamentale au fost ucişi într-o operaţiune a grupării Statul Islamic (SI), care le-a permis luni jihadiştilor să preia controlul asupra unui cartier din Damasc, a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Rl online 0 comentarii

Gruparea SI a fost învinsă în Siria, însă îşi menţine prezenţa la periferia Damascului şi a reuşit luni să pătrundă într-un cartier din sudul capitalei, Qadam, după ce s-a luptat cu forţele proguvernamentale, potrivit OSDO.

Organizaţia ultra-radicală controlează mai puţin de 5% din teritoriul sirian, conform OSDO, în special zone de deşert în centrul şi estul Siriei.

Cotidianul pro-regim Al-Watan a informat la rândul său că jihadiştii au preluat controlul asupra "mai multor clădiri din estul cartierului", menţionând de asemenea victime în rândurile armatei.

"Numărul morţilor a ajuns la 62, marea majoritate sunt luptători pro-regim locali", a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Operaţiunea SI în Qadam are loc după evacuarea recentă a câtorva sute de luptători islamişti şi jihadişti din acest sector, după un acord care permite regimului să preia controlul asupra cartierului.

Majoritatea celor evacuaţi au ajuns în provincia Idleb, singura care nu se află sub controlul regimului în nord-vestul Siriei.

Comentarii

loading...