10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalSoţia lui Bibi Netanyahu a recunoscut că a folosit abuziv fonduri guvernamentale

Soţia lui Bibi Netanyahu a recunoscut că a folosit abuziv fonduri guvernamentale

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi cheltuit aproape 100.000 de dolari din fonduri publice pentru servicii de catering, declarând în mod fals că la reşedinţa premierului ţării nu există bucătari, informează Mediafax.

Procurorii au pus-o sub urmărire penală anul trecut pentru fraudă şi abuz de încredere, însă procurorii au renunţat la acuzaţia de fraudă după ce aceasta şi-a recunoscut faptele.

La acea vreme, avocatul acesteia a declarat că acest caz este unul motivat politic, fiind o încercare a adversarilor lui Benjamin Netanyahu de a-l denigra.

Erez Padan, procurorul de caz, a declarat că în dosarul soţiei premierului au fost făcute „concesii semnificative”, iar înţelegerea semnată de aceasta cu Parchetul este una „echilibrată şi corectă”.

Astfel, Sara Netanyahu va trebui, în baza acordului semnat, să plătească statului 12.490 de dolari şi o amendă de 2.777 de dolari. The Jerusalem Post notează că instanţa de judecată a acceptat acest acord, iar soţia premierului va avea cazier în urma acestei sentinţe.

Totodată, instanţa a decis că autorităţile israeliene îşi vor păstra dreptul de a o chema în judecată, în civil, pe Sara Netanyahu, pentru recuperarea a aproximativ 50.000 de dolari.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă