13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSoldat turc omorât într-un atac asupra unui post militar din Idlib, Siria

Soldat turc omorât într-un atac asupra unui post militar din Idlib, Siria

Un soldat turc a fost ucis, iar alți trei au fost răniți când postul de observare din regiunea Idlib din Siria a fost atacat de la trupele președintelui sirian Bashar al-Assad.

Atacurile au fost lansate de pe teritoriul controlat de forțele guvernamentale siriene și au fost judecate ca fiind efectuate în mod deliberat, a declarat joi Ministerul Apărării Naționale din Turcia.

Armata turcă a deschis ulterior focul asupra pozițiilor forțelor guvernamentale siriene, de unde au fost lansate atacurile.

Siria a lansat operațiuni majore în aprilie în regiunea de nord-vest care este sub controlul rebelilor, de asemenea, forțele turcești au și ele o prezență lângă granița sudică a Turciei.

Ministerul Apărării Naționale a declarat că atașatul rus din Ankara a fost convocat la sediul militar și informat că atacurile de joi vor fi “pedepsite în modul cel mai puternic”.

“Nu vrem să luptăm”

La începutul acestei luni au mai fost înregistrate atacuri similare asupra posturilor de observare turcești din regiune. După atacul anterior, armata turcă s-a răzbunat cu arme grele.

Ministrul de Externe al Siriei, Walid al-Moualem, a declarat anterior că Damascul nu dorește să vadă nici o luptă cu Turcia.

“Sperăm ca armata noastră și armata turcă nu se vor lupta. Aceasta este poziția noastră principială”, a declarat al-Moualem. “Cei cu care ne luptăm noi sunt teroriștii, în special în Idlib, care este un teritoriu sirian – parte a țării noastre”.

Aproximativ 300 de persoane au fost ucise în raidurile aeriene siriene și cele rusești din zonă începând cu sfârșitul lunii aprilie, potrivit Organizației Națiunilor Unite, care a avertizat asupra unei noi crize a refugiaților deoarece aproximativ trei milioane de persoane trăiesc în regiune.

Idlib este ultimul bastion rămas pentru rebelii anti-guvernamentali după opt ani de război civil în Siria.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă