Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sondaj: Americanii nu mai susțin protestele de stradă din pricina violențelor

Sondaj: Americanii nu mai susțin protestele de stradă din pricina violențelor

Un nou sondaj arată faptul sprijinul americanilor pentru protestele de stradă a scăzut considerabil de la un vârful atins la scurt timp după moartea lui George Floyd în custodia poliției din Minneapolis, în luna mai.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Sondajul realizat de Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research constată că 44% dintre americani dezaprobă protestele pretextate a fi un răspuns la violența poliției împotriva americanilor negri, în timp ce 39% sunt de acord. În luna iunie, 54% dintre repondenții americani aprobau manifestările de stradă.

„În iunie am fost susținător al protestelor, dar după ce am văzut totul până acum, sunt aproape 100% împotriva lor”, a spus Dave Hipelious, 63 de ani, din New Lenox, Illinois, instalator pensionat din industria energetică. Hipelious, care este alb, a declarat că sprijinul său pentru protestele s-a diminuat când a văzut tulburările violente, incendierile și jafurile care au afectat demonstrațiile în mare parte pașnice după moartea lui Floyd.

Sondajul a mai constatat că 35% dintre americanii albi aprobă protestele acum, în timp ce 50% le dezaprobă. În iunie, 53% dintre americanii albi au aprobat protestele, în timp ce 34% le-au au dezaprobat.

În rândul latinilor, 31% aprobă protestele, comparativ cu 44% în iunie; 63% dintre americanii negri susțin protestele, în scădere față de 81%, iar mai mulți spun acum că nici nu aprobă, nici nu dezaprobă.

Optzeci și patru la sută dintre americanii negri, 42% dintre americanii albi și 50% dintre latino-americani, spun că poliția folosește mai des forța mortală împotriva unui negru decât un alb. În același timp, 74% dintre negrii americani spun că sistemul de justiție penală este prea îngăduitoare cu abuzurile ofițerilor de poliție, în timp ce 47% dintre americanii albi și 50% dintre latino-americani spun același lucru.

În rândul republicanilor, 75% declară că dezaprobă protestele, în creștere față de 56% în iunie. Doar 9% aprobă, în scădere de la 29% în iunie. Și mai mulți republicani descriu acum protestele ca fiind în mare parte violente, 52% față de 36% în vară.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...