23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSondaj: Socialiștii au câștigat alegerile în Spania

Sondaj: Socialiștii au câștigat alegerile în Spania

Socialiştii conduşi de premierul în exerciţiu Pedro Sanchez au obţinut cele mai multe voturi, dar nu suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată primele rezultate ale unui sondaj privind intenţiile de vot efectuat de GAD3, preluate de Reuters.

Conform aceleiaşi surse, partidul de extremă dreaptă Vox a obţinut pentru prima dată locuri în camera inferioară a parlamentul de la Madrid, scrie Agerpres.

Sondajul comandat de televiziunea publică RTVE, bazat pe chestionarea votanţilor în intervalul 22-27 aprilie, arată că niciun partid nu este aproape de obţinerea unei majorităţi parlamentare.

Primele date preliminare vor fi publicate în jurul orei 19.00 GMT, după numărarea a 20-25% din voturi, iar oficialii se aşteaptă ca 90% din voturi să fie numărate până la orele 20.30-21.00 GMT.

Cu ocazia unor alegeri recente, primele sondaje de opinie, efectuate după o metodologie diferită, nu au prezentat o imagine exactă a rezultatelor finale.

Deşi este a treia oară în ultimii patru ani când spaniolii sunt chemaţi la vot, prezenţa la urne a fost ridicată – aproximativ 60,72% din cetăţenii cu drept de vot îşi exprimaseră opţiunea până la ora locală 18.00 (16.00 GMT), consemnează DPA. Nivelul de participare a fost cu 9,5% mai ridicat decât la precedentele alegeri parlamentare, în 2016.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă