16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalSondaj. Tot mai mulţi britanici vor să rămână în UE şi cer...

Sondaj. Tot mai mulţi britanici vor să rămână în UE şi cer un nou referendum despre Brexit

În cadrul aceluiași sondaj, 41 la sută din respondenţi au spus că ar fi în favoarea organizării unui nou referendum, în timp ce 36 la sută resping ideea unui nou referendum.

În cazul eliminării răspunsurilor persoanelor care s-au declarat indecise sau nu au vrut să răspundă, rezultatele ar fi de 54-46% în favoarea rămânerii în UE şi de 53-47% în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

La referendumul din 2016, 52% din alegătorii care au votat au ales ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, în timp ce 48% au votat pentru ca ţara lor să rămână în Blocul comunitar.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă premierul britanic Theresa May întâmpină probleme în a convinge Parlamentul de la Londra să aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic. Theresa May se opune cu vehemenţă organizării unui nou referendum.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă