Premierul  Theresa May   (Foto: Arhivă)

Premierul Theresa May (Foto: Arhivă)

Sondaj. Tot mai mulţi britanici vor să rămână în UE şi cer un nou referendum despre Brexit

Un sondaj de opinie realizat de firma YouGov arată că 46% din britanici ar vota ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, faţă de 39% care ar vota pentru ieşire, informează presa internațională citată de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

În cadrul aceluiași sondaj, 41 la sută din respondenţi au spus că ar fi în favoarea organizării unui nou referendum, în timp ce 36 la sută resping ideea unui nou referendum.

În cazul eliminării răspunsurilor persoanelor care s-au declarat indecise sau nu au vrut să răspundă, rezultatele ar fi de 54-46% în favoarea rămânerii în UE şi de 53-47% în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

La referendumul din 2016, 52% din alegătorii care au votat au ales ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, în timp ce 48% au votat pentru ca ţara lor să rămână în Blocul comunitar.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă premierul britanic Theresa May întâmpină probleme în a convinge Parlamentul de la Londra să aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic. Theresa May se opune cu vehemenţă organizării unui nou referendum.

Comentarii

loading...