30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalSpania, în stare de șoc! Palatul de Gheață din Madrid, transformat în...

Spania, în stare de șoc! Palatul de Gheață din Madrid, transformat în morgă!

Madrid a înregistrat 58% din decesele țării, iar criza a dus sistemul de asistență medicală în pragul prăbușirii. Țara este în pericol de a deveni noul epicentru al focarei în Europa, ultimele cifre din Italia oferind unele semen de estompare a creșterii numărului de focare.

Cu un total al infectărilor de 33.089 de persoane, 4.517 în ultimele 24 de ore, Spania a depășit 2.200 de decese provocate de coronavirus, din care aproximativ 500 în ultimele ore.

Printre cazurile confirmate cu coronavirus se numără 600 de membri ai personalului medical din spitalele madrilene. Și vicepremierul Carmen Calvo a fost spitalizată şi este suspectă de infecţie cu COVID-19 .

Palatul de Gheață din Madrid devine morgă de campanie

În regiunea Madrid, cea mai afectată, cu 10.575 de cazuri ș 1.263 de decese, morgile încep să se umple cu corpuri neînsufleţite. Palatul de Gheaţă din Madrid, cu o suprafață de 1800 de metri pătrați, va fi transformat în morgă.

Palatul de gheață din Madrid, pregătit pentru valul de decese anunțate în Spania

Aflat în incinta unui centru comercial de la periferia oraşului Madridului, Palatul de Gheață găzduiește, pe lângă magazine, cinematografe, piste de bowling, restaurante şi cafenele, unul dintre cele mai mari patinoare ale lumii, unde sunt organizate competiţii de hochei și patinaj artistic.

Alte regiuni afectate sunt Catalonia – cu 5.925 de cazuri şi 245 de decese, Ţara Bascilor – cu 2.421 de cazuri şi 120 de morţi.

Centrul de afaceri IFEMA transformat în spital cu 5000 de paturi!

Aproximativ 3.910 lucrători din domeniul sănătății s-au testat pozitiv pentru virus, cee ace echivalează cu un procent de 12% din totalul celor infectați, a declarat Fernando Simon, coordonatorul de urgență al Ministerului Sănătății. Oficialii au avertizat în repetate rânduri că numărul de decese și infecții va continua să crească în această săptămână.

Tot în Madrid, pentru a se face față escaladării pandemiei, un renumit centru de conferințe numit IFEMA a fost transformat într-un spital temporar, menit a prelua valul de pacienți care inundă sistemul de asistență medicală.

Soldații au ajutat, până în prezent, la mutarea a sute de pacienți de la spitalele din zonă, la centrul de conferințe IFEMA montându-se până acum aproximativ 1.500 de paturi de spital.

Spitalul de teren va avea în total 5.500 de paturi odată ce va fi finalizat, inclusiv 500 de paturi alocate unei unități de terapie intensivă.

Primii 300 de pacienți cu coronavirus au fost deja internați la începutul săptămânii, imaginile impresionante difuzate de guvernul regional arătând un numeros personal medical, protajat cu echipament specific, instalând pacienții în scaune cu rotile în interiorul unității.

De asemenea, autoritățile au transformat câteva hoteluri din Madrid pentru a trata cazurile ușoare de coronavirus, ridicând asfel presiunea asupra spitalelor.

„Suntem în război”! Spania prelungește starea de urgență!

Guvernul spaniol a anunțat că va extinde starea de urgență pe care a impus-o, pentru a încerca să controleze cel de-al doilea cel mai grav focar de coronavirus din Europa. Duminică, unele regiuni au cerut, de asemenea, măsuri mai grele de combatere a combaterii pandemiei.

„Suntem în război”, a declarat premierul Pedro Sanchez într-un briefing de știri, în cadrul căruia a solicitat Uniunii Europene să lanseze un program masiv de coordonare a investițiilor publice, precum Planul Marshall al doilea război mondial.

Sanchez a lăudat angajamentul spaniolilor în ceea ce privește autoizolarea la domiciliu și și-a manifestat speranța că, prin prelungirea măsurilor excepționale, se va ajunge la ameliorarea extinderii focarelor de coronavirus.

Cele 17 regiuni din Spania gestionează autonom asistența medicală, dar, în starea de urgență, guvernul centralizează toate deciziile, determinând administrații precum cea a Madridului, de exemplu, să sugereze că guvernul încetinește sosirea aportului de echipamente și material sanitare din străinătate.

Forțele armate spaniole își vor extinde intervenția în fața focarului, mutând pacienții în spitale mai puțin aglomerate, transportând echipamente medicale și ajutând spaniolii din străinătate să se întoarcă acasă, a spus Sanchez.

Între timp, guvernul Insulelor Canare solicită „turism zero” în Tenerife și în alte insule, printre care Lanzarote și Gran Canaria, în condițiile în care 20.000 de turiști încă așteaptă să fie repatriați în țări precum Regatul Unit, Irlanda, Germania, Austria, Elveția, Italia, Norvegia, Suedia, Belgia, Olanda, Franța și Polonia.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă