Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spania îşi arată susţinerea faţă de parlamentul Venezuelei şi cere alegeri libere

Spania îşi arată susţinerea faţă de parlamentul Venezuelei şi cere alegeri libere

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez şi-a arătat susţinerea faţă de liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, scrie Reuters.

Rl online 0 comentarii

Într-o convorbire telefonică, Sanchez i-a transmis lui Guaido că susţine legitimitatea parlamentului din Venezuela şi a cerut alegeri libere.
 
Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, el fiind preşedintele Parlamentului. SUA l-au recunoscut oficial drept preşedintele legitim, iar acest lucru l-a determinat pe preşedintele Nicolas Maduro să rupă orice legătură diplomatică cu Washingtonul.
 
Marea Britanie şi-a exprimat şi ea susţinerea faţă de Guaido prin purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May.
 
Columbia şi Brazilia - aliatele Washingtonului în regiune - au urmat exemplul Casei Albe, dar şi Argentina, Chile şi Paraguay, iar secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OEA) Luis Almagro l-a asigurat pe Juan Guaido de ”recunoaşterea sa în vederea impulsionării întoarcerii la democraţie în această ţară”.
 
În schimb, Cuba şi-a exprimat ”susţinerea fermă” faţă de preşedintele Maduro, în faţa unei ”tentative de lovitură de stat”. Iar Mexicul preşedintelui de stânga Andrés Manuel Lopez Obrador a anunţat că-şi menţine susţinerea faţă de liderul socialist, recunoscând ”autorităţile alese potrivit Constituţiei venezuelene”.
 
La Bruxelles, Uniunea Europeană (UE) a îndemnat miercuri seara să se asculte ”vocea” poporului Venezuelei şi a reclamat alegeri ”libere şi credibile”.

Comentarii

loading...