Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spania: Mai mulţi migranți au evadat dintr-un centru de reţinere

Spania: Mai mulţi migranți au evadat dintr-un centru de reţinere

Zece migranți au evadat dintr-un centru de reţinere administrativă din Madrid ca-n filme: au legat mai multe cearşafuri între ele şi au coborât pe un geam folosindu-se de ele ca de o coardă, conform AFP.

Rl online 0 comentarii

Trei dintre evadaţi au fost prinşi în apropiere de centrul situat în cartierul madrilen Aluche, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei naţionale.

Aceasta nu a menţionat naţionalităţile celor implicaţi în evadare.

Centrele de reţinere spaniole, unde sunt ţinuţi în fiecare an mii de imigranţi ilegali în aşteptarea expulzării din ţară, au mai fost în trecut scena unor evadări, tentative de evadare, revolte sau alte incidente.

Organizaţiile neguvernamentale critică aceste centre, denunţând detenţii arbitrare, rele tratamente şi lipsa de acces la îngrijiri medicale.

În primele opt luni ale acestui an, în Spania au intrat pe cale maritimă sau terestră 19.307 migranţi, cu peste 40% mai puţini decât în aceeaşi perioadă a lui 2018, a indicat cel mai nou bilanţ al Ministerului de Interne de la Madrid.

Comentarii

loading...