13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSpania: Pedro Sanchez exclude o coaliție cu Partidul Popular

Spania: Pedro Sanchez exclude o coaliție cu Partidul Popular

Sanchez a declarat vineri că va continua să caute sprijin de la alianţa electorală de stânga Unidas Podemos (UP), dar fără a intra într-o coaliţie oficială. Alegerile parlamentare anticipate sunt programate pentru 10 noiembrie.

Liderul Podemos, Pablo Iglesias, a susţinut în timpul campaniei că Sanchez nu ar exclude o coaliţie cu conservatorii. Sanchez, vorbind în timpul campaniei în nordul Spaniei, l-a îndemnat acum să renunţe la rezistenţa de a sprijini un guvern PSOE, a relatat cotidianul El Pais.

PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol) al lui Sanchez a apărut ca cea mai puternică formaţiune în alegerile din aprilie, distanţându-se de PP, dar cu 29% din voturi nu a reuşit să câştige o majoritate absolută.

Potrivit majorităţii sondajelor, alegerile din noiembrie ar produce un rezultat similar, care ar putea duce la continuarea impasului politic la Madrid.

În urma unui vot de încredere împotriva predecesorului său conservator Mariano Rajoy, Sanchez a condus Spania cu un guvern minoritar din iunie 2018.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă