Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spania - Peste 130.000 de cazuri de Covid-19. Numărul de decese zilnice continuă să scadă

Spania - Peste 130.000 de cazuri de Covid-19. Numărul de decese zilnice continuă să scadă

Autorităţile spaniole au anunţat că 674 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mic număr raportat în decurs de zece zile.

Catinca Giosanu 0 comentarii

Faţă de cifrele prezentate sâmbătă, aceasta reprezintă o scădere de 5,7%. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ţară au fost înregistrate până în prezent 130.759 de cazuri şi 12.418 decese. 

Referitor la cazurile de infectare, duminică au fost înregistrate 6.023 de noi îmbolnăviri, ceea ce înseamnă o creştere zilnică de 4,8%, cea mai mică din 25 februarie până astăzi.

Numărul celor vindecaţi a ajuns duminică la 38.080. 

În secţiile de terapie intensivă ale spitalelor din Spania se află internaţi 6.861 de oameni.

Madrid şi Catalonia sunt cele mai afectate regiuni.

Spania este, în prezent, cea mai afectată ţară europeană. Prim-ministrul Pedro Sánchez a anunţat sâmbătă că prelungeşte din nou starea de urgenţă cu două săptămâni. Astfel că restricţiile rămân în vigoare până pe 26 aprilie.

Sánchez a publicat, duminică, în zilelel El Pais şi The Guardian editorial în care avertizează că Europa îşi decide soarta cu această criză sanitară. El a declarat sâmbătă că nu renunţă la euro-obligaţiuni prin care vrea ca Europa să dea un răspuns „unit, unic, ferm şi ambiţios care să conserve modelul nostrum economic şi social”.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1,2 milioane de cazuri de infectare şi 64.800 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 247.500 de oameni au fost vindecaţi.

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...