Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spectrul recesiunii amenință realegerea lui Donald Trump

Spectrul recesiunii amenință realegerea lui Donald Trump

Economia americană se află în prezent în a 122-a lună consecutivă de creștere.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Un sondaj relevă că trei sferturi din economiștii americani se așteaptă la o recesiune până în 2021. În acest context, Casa Albă are în vedere scăderea impozitelor și a drepturilor vamale pentru evitarea unei intrări a SUA în recesiune, în pofida insistenței președintelui Donald Trump asupra bunei sănătăți a economiei americane, relevă Washington Post și New York Times. Ambele cotidiene arată că responsabili ai Administrației studiază mai multe măsuri pentru stimularea economiei. Motivul este că potrivit unei reguli verificată de peste un secol, nici un președinte al Statelor Unite nu a reușit să fie reales în perioadă de recesiune. Fazele  de prosperitate nu sunt infinite și rezistă rar șocurilor geopolitice și incertitudinilor de orice natură. Or, războiul comercial și confruntarea dintre Washington și Beijing îngrijorează cel mai mult piețele financiare iar americanii estimează că recesiunea este aproape.

Atac terorist Burkina Faso. Riposta armatei

Cel puțin zece militari au fost uciși în Burkina Faso în unul din cele mai grave atacuri contra armatei. Surse securitare arată că alți soldați sunt dați dispăruți și numărul morților ar putea depăși 20.  Potrivit Statului Major general al armatelor din acest stat sahelian, un „atac de anvergură” al unor „grupări armate teroriste” a vizat detașamentul militar din Kutougu.  Atacatorii au efectuat mai multe tiruri cu arme grele, au incendiat o mare parte a taberei de bază și mașini.  „Ca reacție la acest atac barbar, o vastă operațiune aeriană și terstră a permis neutralizarea a numeroși atacatori” a precizat Statul Major. De patru ani, Burkina Faso este victima unei spirale a violențelor, atribuite unor grupări, unele afiliate Al-Qaeda, altele Statului islamic.

Avioane-rachetă

Un zbor Paris-Shanghai în 39 de minute va fi posibil dacă optezi pentru o navetă spațială. Pentru banca UBS posibilitatea nu aparține science-fiction și estimează că avioanele-rachetă vor revoluționa piața zborurilor pe distanțe lungi între marile metropole, generând o cifră de afaceri de 20 miliarde dolari începând cu 2030. Companiile spațiale vor începe să concureze transporturile clasice în traseele de peste 10 ore de zbor, adaptând navetele lor la scopuri turistice. Aceste avioane propulsate de un motor—rachetă, pentru a ajunge la destinație vor trece printr-o atmosferă foarte înaltă, adică prin spațiu. În prezent, avioanele-rachetă în curs de dezvoltare se limitează la transportul a circa zece persoane maximu

Comentarii

loading...