23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalStarea de sănătate a lui Julian Assange părea să se deterioreze rapid...

Starea de sănătate a lui Julian Assange părea să se deterioreze rapid înainte să fie reţinut

Poliţia britanică l-a arestat pe Assange pe 11 aprilie la ambasada Ecuadorului din Londra, unde locuia din 2012. Într-un interviu acordat CNN, Love a precizat că atunci când l-a vizitat pe Assange, cu câteva săptămâni înainte, el părea să fie într-o stare care „se deteriora rapid” şi ştia că va fi arestat.

„Părea curajos, dar era clar că era foarte îngrijorat. Era ceva ce îi apăsa atât mintea cât şi sufletul”, a declarat Love, cel care locuieşte cu părinţii săi într-un sat din Anglia.

În 2013, oficialii americani l-au acuzat pe Love că a atacat cibernetic mai multe agenţii guvernamentale – armata, NASA şi Sistemul Anti-Rachetă al SUA. El a fost pus sub acuzare şi urma să facă 99 de ani de închisoare.

La audierea sa privind extrădarea, Love a argumentat că nu ar supravieţui în sistemul penitenciar american şi că ar trebui să fie judecat în Marea Britanie. Extrădarea sa a fost aprobată iniţial însă în februarie 2019, un judecător britanic a anulat această decizie. Procurorii britanici nu au formulat încă acuzaţii împotriva lui Love.

Love face apel la public „treacă peste atitudinea negativă faţă de Assange cultivată atent” şi a numit procesul împotriva lui Assange ca fiind „răzbunare” faţă de dezvăluirile WikiLeaks.

„Este un pretext pentru a transmite mesajul că dacă vrei să informezi cu privire la anumite aspecte există o limită care nu trebuie depăşită. Vor să facă un exemplu din el”, a declarat Love.

Assange a fost condamnat miercuri de un tribunal britanic la un an şi două săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat termenii eliberării condiţionate. El urmează să apară joi în faţa unui tribunal pentru a se decide cu privire la cererea de extrădare a SUA.

Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.
Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică.
El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant şi a permis poliţiei britanice să îl reţină.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă