Statele Unite anunță că nu vor relaxa regimul sancțiunilor aplicate Rusiei

Statele Unite anunță că nu vor relaxa regimul sancțiunilor aplicate Rusiei

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a adăugat, de asemenea, că problema acțiunilor Rusiei din Ucraina rămâne o prioritate pentru administrația americană.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Statele Unite și aliații lor nu intenționează să slăbească sancțiunile împotriva Rusiei impuse în legătură cu situația din Ucraina și din jurul Crimeei. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul SUA în Federația Rusă John Sullivan într-un interviu acordat canalului TV Dozhd .

"Nu vom ușura sancțiunile, în niciun caz, nici Statele Unite, nici aliații și partenerii noștri nu intenționează să slăbească sancțiunile impuse ca urmare a acestor evenimente", a spus el.

Sullivan a adăugat, de asemenea, că problema acțiunilor din Ucraina rămâne o prioritate pentru administrația americană. "Atât puterea executivă, cât și Congresul au declarat în mod constant că este inadmisibilă schimbarea frontierelor fără respectarea legii", a spus el.

Anexarea forțată a Crimeei de către Rusia a început să fie sancționată concret de către SUA și UE din martie 2014. Primul val de sancțiuni individuale a vizat reprezentanți ai conducerii Crimeii în sine, precum și un număr limitat de ruși care, potrivit Occidentului, au fost legați de evenimentele din Crimeea. 

Apoi, aceste sancțiuni au fost extinse în mod repetat sub încercându-se influențarea Rusia în legătură cu evenimentele din Donbass, și au fost extinse la sectoarele bancar și industrial ale economiei rusești.

Comentarii

loading...