13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite au decis închiderea misiunii diplomatice palestiniene de la Washington

Statele Unite au decis închiderea misiunii diplomatice palestiniene de la Washington

SUA au confirmat luni închiderea misiunii diplomatice palestiniene de la Washington, acuzând liderii palestinieni că nu s-au angajat în „negocieri directe şi semnificative cu Israelul”, transmite AFP.

„Liderii Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) au condamnat planul de pace american fără măcar să-l fi văzut şi au refuzat să discute cu guvernul american pe tema eforturilor sale de pace”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, într-un comunicat.

În consecinţă, administraţia americană a decis ca biroul OEP de la Washington să fie închis pentru moment, a adăugat reprezentanta diplomaţiei SUA.

Anterior în cursul zilei de luni, un oficial palestinian de rang înalt, Saeb Erekat, a spus că autorităţile au fost informate că SUA vor închide misiunea OEP de la Washington, adăugând că decizia are ca scop „protejarea crimelor Israelului”.

„Reafirmăm că drepturile poporului palestinian nu sunt de vânzare şi că nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi a intimidărilor din partea SUA. Prin urmare, cerem în continuare Curţii Penale Internaţionale să îşi deschidă cât mai repede investigaţia privind crimele Israelului”, a menţionat Saeb Erekat într-un comunicat.

El a denunţat decizia SUA, spunând că reprezintă „o escaladare periculoasă” în măsurile de retorsiune adoptate de Washington.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă