Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Statele Unite își retrag aproape jumătate din militarii din Afganistan

Secretarul Apărării al SUA, Mark Esper, a anunţat că Statele Unite își vor reduce cu aproape 50 la sută numărul de militari din Afganistan.

Mihai Diac 0 comentarii

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunţat, sâmbătă, că Statele Unite își vor reduce numărul de militari din Afganistan la "mai puțin de 5.000", informează agențiile internaționale de presă.

Declarația șefului Pentagonului intervine în momentul în care SUA reprezintă principala forță occidentală din Afganistan, având în acea țară circa 8.600 de militari.

Decizia de reducere a contingentului american din Afganistan fusese deja anticipată de o declarație a președintelui Trump, care spunea că "băieții noștri (americani - n.n.) nu trebuie să mai moară pentru alții". 

Statele Unite derulează deja negocieri cu lideri talibani, una dintre revendicările acestora fiind retragerea tuturor trupelor occidentale din Afganistan.

Comentarii

loading...