Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite prelungesc scutirea de taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu din UE

Statele Unite prelungesc scutirea de taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu din UE

Preşedintele american, Donald Trump, a decis să menţină până la 1 iunie scutirea provizorie de taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu provenind din Uniunea Europeană, informează Wall Street Journal (WSJ).

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Pe 8 martie, Donald Trump a promulgat legea care impune taxe de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% asupra celor de aluminiu. La sfârşitul lui martie, el a scutit provizoriu UE cu termen până la 1 Mai.

"Preşedintele Trump a decis să amâne până la 1 iunie decizia sa de a impune taxe Uniunii Europene şi altor aliaţi americani asupra oţelului şi aluminiului", au scris jurnaliștii de la WSJ, citând un responsabil din cadrul administraţiei de la Washington.

Anul trecut, Europa a exportat în Statele Unite oţel în valoare de 5,3 miliarde de euro, iar aluminiu de 1,1 miliarde de euro. Canada şi Mexicul beneficiază, de asemenea, de o scutire temporară. Preşedintele american a legat o eventuală scutire definitivă a acestor ţări de renegocierea Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA).

Comentarii

loading...