14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite și UE acuză Rusia pentru arestarea lui Alexei Navalnîi

Statele Unite și UE acuză Rusia pentru arestarea lui Alexei Navalnîi

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, critică gestul Kremlinului de a-l aresta pe opozantul Alexei Navalnîi chiar în momentul în care acesta a revenit, din Germania, la Moscova.

“Statele Unite condamnă ferm decizia Rusiei de a-l aresta pe Alexei Navalnîi. Remarcăm cu îngrijorare serioasă că reținerea acestuia este cea mai recentă dintr-o serie de încercări de a-i reduce la tăcere pe Navalnîi şi pe alți lideri din Opoziţie, precum şi vocile independente critice la adresa autorităţilor ruse”, a anunțat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Oficiali din Uniunea Europeană au cerut Rusiei, la rândul lor, punerea în libertate a lui Alexei Navalnîi, acesta fiind cel mai cunoscut opozant al președintelui Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi a fost reținut, în seara zilei de duminică, 17 ianuarie, chiar pe aeroportul din Moscova, în momentul în care i s-a controlat pașaportul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă