Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statul California declară stare de urgenţă bugetară din cauza Covid-19

Statul California declară stare de urgenţă bugetară din cauza Covid-19

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă bugetară în cel mai populat stat american, din cauza cheltuielilor şi crizei economice provocate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters, via News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Declararea stării de urgenţă bugetară permite statului să acceseze un fond creat pentru situaţii dificile. California anticipează un deficit bugetar de 54,3 miliarde de dolari din cauza costurilor mari şi a scăderii veniturilor provocate de pandemie.

Potrivit unui acord convenit cu parlamentarii statului, California va folosi în următorii trei ani aproximativ 16 miliarde de dolari dintr-un fond pentru situaţii dificile, pentru susţinerea bugetului, a declarat H.D. Palmer, un purtător de cuvânt al departamentului financiar al guvernatorului.

Departamentul financiar anticipează un declin de 25,5% al taxelor din veniturile personale colectate de stat, o scădere de 27% a taxelor pe vânzări şi o reducere de 23% a veniturilor din txe corporative.

În plus, California anticipează că cheltuielile din 2020 vor depăşi aşteptările din cauza cheltuielilor legate de pandemia de coronavirus, de aproximativ 13 miliarde de dolari.

Comentarii

loading...