Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sticluța cu Novicioc, găsită de poliția britanică

Sticluța cu Novicioc, găsită de poliția britanică

Substanţa Novichok cu care a fost otrăvită Dawn Sturgess a provenit dintr-o sticlă găsită de poliţia britanică, a anunţat Scotland Yard, scrie The Guardian.

Iulian Budușan 0 comentarii

Căutările au fost făcute de ofiţeri ai diviziei de anti-terorism a Scotland Yard. Sticla cu Noviciok i-ar fi otrăvit pe Dawn şi pe partenerul său, Charlie Rowley, la patru luni după un atac cu o neurotoxină asupra fostului spion rus Serghei Skripal.

Poliţia a găsit sticla acasă la Rowley, în Amesbury.

Poliţia a precizat, într-un comunicat: „Pe 11 iulie, o sticlă de mici dimensiuni a fost găsită în timpul cercetărilor la casa lui Charlie Rowley. Obiectul a fost transportat la Laboratorul pentru Apărare, Ştiinţă şi Tehnologie de la Porton Down. În urma testelor, savanţii ne-au confirmat că substanţa din sticlă conţine Novichok. Vor avea loc mai multe teste pentru a afla dacă provine din aceeaşi gamă ca cea folosită pe Serghei şi Yulia Skripal în martie”.

Momentan, are loc o investigaţie pentru a se afla cum a intrat Charlie Rowley în posesia sticlei.

Neil Basu, şeful diviziei de anti-terorism de la Scotland Yard, a declarat: „Este un deznodământ pozitiv şi important. Totuşi, nu putem garanta că nu au mai rămas părţi din substanţă iar anumite zone vor rămâne izolate pentru ceva timp. Este o măsură de precauţie pentru siguranţa publică şi pentru a ajuta echipa de investigaţie”.

Comentarii

loading...