Strategia de Securitate a SUA acordă un capitol important problemei Iranului

Strategia de Securitate a SUA acordă un capitol important problemei Iranului

În cadrul documentului care expune Strategia de Securitate a Statelor Unite ale Americii, prezentate drept bilanț la sfârșitul primului an de mandat, președintele american, Donald Trump, a acordat o atenție deosebită Iranului.

Rl online 0 comentarii

Alături de Coreea de Nord, administrația de la Washington consideră Iranul o amenințare la adresa principiilor democratice și stabilității din regiune.

Solidarizăm întreaga lume împotriva regimului necinstit din Coreea de Nord și ne confruntăm cu pericolul reprezentat de dictatura din Iran, afirmă Donald Trump în primele pagini ale documentului.
 
În același timp, regimurile dictatoriale din Republica Populară Democrată Nord-Coreană și din Republica Islamică Iran sunt hotărâte să destabilizeze pacea din regiune, să-i amenințe pe americani și pe aliații noștri și să-și brutalizeze propriul popor. Grupuri precum teroriștii jihadiști, până la organizațiile criminale transnaționale, încearcă în mod activ să facă rău poporului american. În timp ce aceste provocări diferă în ceea ce privește natura și amploarea, acestea reprezintă, în mod fundamental, un conflict între cei care respectă demnitatea umană și libertatea și cei care oprimă indivizii și impun uniformitatea. Iranul sprijină grupurile teroriste și solicită în mod deschis distrugerea noastră. Organizațiile teroriste jihadiste, cum ar fi ISIS și al-Qaida, sunt hotărâte să atragă Statele Unite și să radicalizeze americanii cu ideologia lor bazate pe ură, a conchis președintele Statelor Unite ale Americii.
 
Ca strategie de apărare, Trump anunță că Statele Unite desfășoară un sistem stratificat de apărare antirachetă, concentrat pe Coreea de Nord și Iran, pentru a ne apăra țara împotriva atacurilor cu rachete. Acest sistem va include capacitatea de a învinge amenințările cu rachete înainte ca acestea să fie lansate.
 

 

 

 

Comentarii

loading...