15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: 11 copii au fost salvaţi dintr-un adăpost improvizat

SUA: 11 copii au fost salvaţi dintr-un adăpost improvizat

Copiii trăiau “în cele mai groaznice condiţii de sărăcie pe care le-am văzut”, a mărturisit un poliţist.

Doi bărbaţi au fost arestaţi după intervenţia poliţiei. Operaţiunea a fost lansată în cadrul unei anchete privind răpirea unui băieţel de trei ani, dispărut de acasă de câteva luni, a precizat biroul şerifului din districtul Taos din New Mexico.

Căutările au început anul trecut la Jonesboro, statul Georgia, după ce un anume Siraj Wahhaj, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat că şi-a răpit copilul, care nu a fost găsit nici până acum.

La 2 august, şeriful din Taos, Jerry Hogrefe, a emis un mandat de percheziţie pentru un complex de locuinţe improvizate, acoperite cu folii de plastic şi înconjurate de pneuri şi paleţi, din aşezarea rurală Amalia, unde se credea că se ascundeau Wahhaj şi un alt bărbat, Lucas Morten.

FBI, care a transmis informaţii pentru supraveghere, nu considera că există motive valabile pentru a intra pe proprietate, a menţionat şeriful. “Totul s-a schimbat când un inspector FBI din Georgia ne-a transferat un mesaj despre care credem că provenea din locul respectiv. Mesajul spunea între altele ‘ne e foame şi avem nevoie de mâncare şi apă’ “, a explicat Hogrefe.

Din motive de securitate, şeriful a planificat “o abordare tactică”, pentru că ocupanţii complexului erau bănuiţi că sunt “extremişti musulmani”, aflaţi în posesia unor “arme grele”.

În dimineaţa de 3 august, circa 10 ofiţeri au lansat operaţiunea, descoperind în interior cei 11 copii, cinci adulţi, o puşcă de asalt AR-15, cinci încărcătoare cu 30 de gloanţe şi patru pistoale încărcate. Raidul s-a încheiat totuşi fără incidente grave sau victime.

Cei cinci adulţi şi 11 copii, “care semănau cu nişte refugiaţi din lumea a treia”, “nu aveau mâncare şi apă proaspătă, erau desculţi şi îmbrăcaţi cu cârpe murdare”, a mai indicat poliţia.

Morten este urmărit pentru adăpostirea unui fugar, iar Wahhaj a fost reţinut pentru răpirea unui minor. Au mai fost reţinute pentru interogatoriu trei femei, despre care se crede că sunt mamele copiilor.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă