15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

SUA: 20 de morţi într-un accident rutier

Şoferul limuzinei, toţi cei 17 pasageri şi doi pietoni au decedat, au anunţat poliţia statală şi agenţia federală pentru securitatea în transporturi (NTSB).

Limuzina a trecut fără să oprească printr-o intersecţie de pe autostradă la Schoharie, la circa 65 km vest de Albany, a lovit un autovehicul parcat, fără pasageri, şi a izbit doi pietoni, după care s-a oprit într-o râpă, au precizat acestea.

Oficialităţile nu au anunţat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor şi alte surse de pe internet.

Victimele se îndreptau spre o petrecere organizată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de către una din ele.

Autorităţile federale au descris accidentul de sâmbătă drept cel mai grav produs în ultimii nouă ani în sistemul de transport din ţară, după prăbuşirea unui avion în februarie 2009 la Buffalo, statul New York, când au murit 49 de oameni.

Poliţia statului New York investighează cauzele accidentului. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că a ordonat agenţiilor din subordine ‘să pună la dispoziţie toate resursele necesare pentru a ajuta ancheta şi a stabili ce a condus la această tragedie’.

Ultima oră
Pe aceeași temă